19 april: save the date!

Informatieavond van de Zaanse Energie Kooperatie over: wanneer is jouw huis geschikt om van het gas af te gaan?

Door het Corona-virus hebben wij lange tijd geen informatieavonden op locatie voor onze donateurs, leden en belangstellenden kunnen organiseren. Gelukkig zijn wij nu in de gelegenheid om weer samen te komen en elkaar te spreken, naar een presentatie te luisteren en hier onze vragen over te stellen.

Op dinsdagavond 19 april aanstaande om 20.00 uur staan de koffie en de thee klaar. Ruud Sweering, een van onze bestuursleden, verzorgt samen met Nico de Wever van de Stichting Zaanse Warmte Scanners een informatieavond over het verduurzamen van jouw woning. Nico zal laten zien hoe een warmtescan je vertelt waarmee je aan de slag kan gaan met isolatiemaatregelen, of hoe je kunt zien dat je huis al helemaal klaar is voor duurzaam verwarmen.
Ruud is ervaringsdeskundige, zijn woning is sinds begin 2018 nul-op-de-meter en van het gas los. Daarnaast is hij werkzaam als adviseur Aardgasvrij bij Thuisbaas, een Zaanse organisatie die woningen van het gas afhaalt en energieneutraal aflevert, op basis van een vooraf opgesteld advies en projectplan.
Centraal op deze avond staat de vraag: wanneer is mijn huis er klaar voor om van het gas af te gaan? Met vragen als ‘Moet ik helemaal tot energielabel A geïsoleerd zijn om van het gas los te kunnen?’ en ‘Moet ik vloerverwarming hebben om duurzaam te kunnen verwarmen?’ De laatste twee antwoorden kunnen we alvast verklappen: tweemaal ‘nee’.

Deze avond is ook toegankelijk voor niet-leden. Iedereen is welkom.

Locatie: Wormerveerse Vermaning Zaanweg 57 1521 DM Wormerveer.
Mocht je geïnteresseerd zijn om deze informatieavond bij te wonen stuur dan een mail naar de secretaris van de ZEK: antonet.warger@zaanse-energie-kooperatie.nl. Wij hopen op een grote belangstelling.