“Zaanse energie: lokaal opgewekt en duurzaam”
De Zaanse Energie Koöperatie levert ook energie aan haar leden en andere belangstellenden.
De ZEK streeft naar het zogenaamde zelfleveringsmodel: alle energie die de Zaanse Energie Koöperatie met eigen middelen, zoals windturbines en zonnepanelen, opwekt wordt aan de leden en belangstellenden geleverd.
Er groeit een nieuwe beweging in Nederland, van mensen die net als jij geloven in de kracht van positieve energie. In de kracht van oneindige bronnen zoals de wind en de zon. Geen plek voor zonnepanelen op het dak? Je bent niet de enige. Daarom is er ZEK Zaanse Energie die we voor jou lokaal opwekken.
Wij, de ZEK, zijn als lokale energiecoöperatie al meer dan 30 jaar actief bezig met duurzaam energie. Onze lokaal opgewekte Zaanse Energie leveren wij graag aan iedereen die kiest voor duurzaam en verantwoord energiegebruik. De windturbine in Assendelft heeft al zo’n 3,5 miljoen kilowattuur elektriciteit geleverd!
Alle energie van onze windturbines en zonnepanelen wordt aan (Zaanse) huishoudens geleverd via onze partner Greenchoice, een betrouwbare leverancier van groene, Nederlandse energie. Naast stroom van onder andere ZEK levert Greenchoice uitsluitend Aardgas met Natuur voor Morgen.
Als je klant wordt ontvangt ZEK een vergoeding van Greenchoice. Samen met onze leden investeren we dit geld in lokale projecten, te beginnen met (nog meer!) zon- en windenergie in de Zaanstreek. Overstappen is heel gemakkelijk: dat regelt Greenchoice voor je.
Neem het heft in eigen handen en draag samen met ons bij aan een toekomstbestendige wereld! Je kunt als klant kiezen voor onze lokale groene stroom of als lid van ZEK deelnemen aan onze projecten. Of allebei!
Groen denken is groen doen !
Zaanse Energie in de pers:
Op dinsdag 12 juni is de website www.hieropgewekt.nl gelanceerd. Deze website is hét online platform voor lokale duurzame energie initiatieven. De website is de verzamelplaats voor kennis die komt kijken bij het opzetten van een lokaal duurzaam energie project: Hoe start je een initiatief? Hoe zit het met verschillende vergunningen? Hoe werf ik leden en zorg ik voor een maatschappelijk draagvlak? Hoe financier ik mijn initiatief? En met wie kan ik sparren?