Zaanse Energie Koöperatie


Link naar site Zaanse Energie
Windkracht van het KNMI

Actuele wind (KNMI)

Energie opgewekt door de ZEK (in kWh)

White Ranch:658.620
Het Windpaard:3.805.002
Zonneveldt:390.188
Totaal:4.853.810

Energieke avond LED-verlichting 19 september

20 sept 2016

Een goed gevulde zaal op ons nieuwe vestigingsadres Zaanweg 57 in Wormerveer. De aanwezigen werd inzicht geboden in alle ins en outs van LED-verlichting. En dat was Jeroen van Agt en Marcel van der Steen wel toevertrouwd. Zij runnen een bedrijf dat metingen doet aan alle soorten LED-verlichting, OliNo.org. Gezien de vele vragen die op Jeroen en Marcel werden afgevuurd kon worden gconcludeerd dat het onderwerp leefde bij de aanwezigen.

LED-avond

Hoewel de heren nog terug moesten naar Eindhoven werd het nog haasten om de laatste trein te halen. De lezing was verdeeld in 2 delen, een deel met veel tips voor consumenten, met daarna het deel waarin het meten zelf uit de doeken werd gedaan. OliNo (inderdaad: geen olie) heeft duizenden LED-lampen doorgemeten en de resultaten staan allemaal op hun website.
Door een handige module word je naar de beste LED-lampen voor jouw situatie geloodst. Zij noemen dat het Lampenportaal, dit is de link. Weet je dat je van bepaalde LED-lampen hoofdpijn kunt krijgen ? En waardoor dat komt ? Nee ?
Volg dan de presentaties van deze avond de site van OliNo.

Voor het eerste deel van de presentatie: OliNo-site deel 1
Voor het tweede deel van de presentatie: OliNo-site deel 2